En Låtsas-bondes betraktelser!

Välkommen till Låtsas-bondens egna högkvarter! Här kan du beställa böcker, köpa fröer, boka en föreläsning, eller läsa mer om personen bakom alla idiotprojekt.

“Idag kom din bok 🤩. Har bara hinnit till sidan 14 och nästan kissat på mig av garv redan nu🤣. Helt underbart att läsa om dina sidospår. TACK!”

Maria Andersson

“Du är helt grym på att skriva. En ordkvillibrist - dagens moderna Kar de Mumma🪻”

Sandra Carlström

“Höjdpunkten när man scrollar Facebook är när man läser ett inlägg från dig! Fantastiskt skrivet vare sig det är med- eller motgångar”

Elisabeth Johannesson

Aktuellt just nu!

Titta närmare på Låtsas-bondens visningsträdgård!

Under sommaren 2024 har Låtsas-bonden haft en egen visningsträdgård i Furuviksparken/Gävle.

Titta närmare på hela projektet här!



1/12-2024 NY BOK UTE!!!!

Efter föregående års succé, släpper nu Låtsas-bonden sin andra bok i serien "En Låtsas-bondes betraktelser". Håll utkik i webshopen, då den släpps till förbeställning minst en månad innan boksläpp!

WEBSHOP

Letar du efter "Pesto-receptet" från mitt senaste event?

*TRYCK HÄR *

Stolt ambassadör för

BOKEN


En Låtsas-bondes betraktelser


Vackra foton med perfekta odlingsresultat i all ära, men många av oss känner sig vilsna i den bilden där vi står i våra egna odlingskaos.


Följ Låtsas-bondens bravader under ett odlingsår, i jakten på självförsörjning och ett erkännande i planteringsvärlden. Här finns inga tillrättalagda Mandelman-vinjetter med vita duvor som graciöst flyger över gröna ängar. Möjligtvis någon skata som lämnar ett välplacerat avföringsspår i pannan på vår bonde där han står med de punkterade stövlarna halvfulla med hönsskit i de extremt skeva odlingsraderna.


Fakta som stillar kunskapstörsten hos den vetgirige, blandad med hysterisk ironi och allvarlig livsbejakning gör boken till mer än en bok för trädgårdsnördar. Men självklart finner du svaren på många av de frågor som dyker upp. Varför är grön potatis giftig? Hur tvättar man bort rödbetsjuice från någon annans kläder? Varför luktar inte konstgödsel dynga?


Att dela sina framgångar är stort,

att dela sina katastrofala misslyckanden är större!

Stort tack för underhållningen och igenkänning! 😅

Läste ut den alldeles för snabbt.

Inger Ericson

Å där började 2024 med årets första riktiga gapflabb! 😂😂

Silvia Brajkovic

Tack för alla skratt! Du är fantastisk! 🤗 

Susanna Gillheim

Bästa Julklappen till mig själv.

Skrattade så tårarna rann och sambon blev nästan irriterad på allt mitt frustande.

Nu väntar jag på nästa bok!😊

Helena Ring

 Webbutik

Frakt:

Tillkommer automatiskt på alla beställningar och baseras på vikt. Redovisas i kassan innan betalning.

Böcker skickas med Postnords "Skicka hem" och är spårbara.

Beställer du endast fröer, skickas dessa som brev och är ej spårbara.


Ex. fröer i brev, 25 kr.

1 bok, 72kr.

2-3 böcker, 87kr

4-7 böcker, 125kr

Letar du efter min Trädgård? 

Här är en genväg!

Låtsas-bonden

på Facebook!

"Att dela sina framgångar är stort, att dela sina

katastrofala misslyckanden är större!


Om du inte redan "Följer" Låtsas-bondens på Facebook,

så är det dags att ansluta er nu!

Här bjuds det på odlingsfiaskon och idiotprojekt i realtid, men även uppdateringar om vart & när du kan träffa honom ute i vårt avlånga land.

Weine Pernersten

Författare, odlingsinfluenser & Låtsas-bonde!

”Att dela sina framgångar är stort, att dela sina

katastrofala misslyckanden är större!

Redan tiden innan WHO utlyst globalt nödläge, för att någon mindre

nogräknad gourmand tuggat på en infekterad fladdermus, så var odlingarna redan i full gång. När landet stängdes ner, kom även tiden för att skriva några rader om de idiotprojekt som skapades en lånad åkerplätt.

Låtsas-bonden såg omgående sin första skara följare ansluta från världens alla hörn, mestadels på grund av hans illa valda påhopp av vår barfotakung,

Ernst Kirchsteiger!

 

Med en vass penna som hellre skriver om ångesten kring skeva odlingsrader och attackbajsande skator än Mandelman-gröna ängar och vita duvor, var vägen till författarpremiären inte lång.

December 2023 släpptes boken ”En Låtsas-bondes betraktelser”, och på bara några dagar var boken slutsåld. Andra upplagan trycktes i rekordfart, och hittas nu förutom i webshopen, hos landets bokhandlare & bibliotek.

 

Idag kan vi följa Låtsas-bonden i realtid via sociala medier, och i december -24 släpps bok nummer två i serien om denna vetgiriga gestalt utan någon besinning eller självinsikt!

Vanliga frågor

Vart kan man träffa Låtsas-bonden på riktigt?

Låtsas-bonden har under sommarsäsongen en "öppen trädgård" i Furuviksparken/Gävle. Denna finns tillgänglig under parkens öppettider. (se Furuvik.se) Utöver detta så görs både event och föreläsningar runt om i landet. Håll utkik på sociala medier för aktuellt turnéschema.

Har Låtsas-bonden ett "riktigt jobb"?

Ja!

Weine driver sedan 1997 familjeföretaget Wullger & Mimmi AB tillsammans med sin fru Malin. Företaget sysslar med barn & familjeunderhållning via de två clown karaktärerna med samma namn! Se mer på Wullger & Mimmi 

Hur bokar man en föreläsning?

Använd kontakt formuläret här nedan, så återkopplar vi med offert så fort vi kan.

Finns Låtsas-bonden på Youtube?

Ja! Men kanalen är nystartad och har inte många filmer än. Men för all del, ta en titt redan nu!

https://www.youtube.com/@bondebetraktelsen

Kontakta Låtsas-bonden!

Vi sitter inte alltid på kontoret och det kan därför vara något längre svarstid än vanligt. Men vi svarar så fort vi rensat klart landet!

©Wullger & Mimmi AB

 
 
 
 
 

Låtsas-bondens 

RECEPT


Är du en av dom som besökt ett event där Låtsas-bonden lagat "Budget-Pesto" eller bjudit på hemgjord "Svamp-soja"?

Här är recepten:

Ingredienser "Svamp-soja"

1 liter valfri svamp. (ju mörkare svamp, ju mörkare soja)

2 msk salt. (Jod fri)


1. Rensa svampen väl.

2. Skär svampen i grova bitar och varva den sedan med saltet i väl rengjord burk som är i storleksordningen 1 liter.

3. Låt burkarna stå i rumstemperatur i ungefär tre dagar, och vänd några gånger på vägen för att blanda allt.

4. Sila bort svampen. (du kan spara och torka om du vill ha en fin grund till höstens svampsoppa)

5. Koka upp och skumma av.

6. Buteljera på varma flaskor. Hållbarheten är ungefär sex månader om den förvaras kallt, men kan förlängas om du tillsätter lite konserveringsmedel innan buteljeringen.

7. NJUT!

Ingredienser "Budget-Pesto"

Ett knippe morotsblast eller baslika.

1 dl skalade solrosfrön.

1 vitlöksklyfta.

1 dl finriven hårdost.

1½ dl olivolja

Salt & svartpeppar


1. Lägg morotsblasten, vitlöksklyftan och lite av oljan i en mixer.

2. Mixa lätt, och tillsätt därefter solrosfröna.

3. Kasta i osten, och mixa sedan till en grovlek du är nöjd med. 

4. Tillsätt resterande del av oljan. (mer eller mindre, beroende på vilken konsistens du vill ha) Salta/peppra efter smak!

5. Njut i pasta, på små kex, eller bara som den är.....